5 sfaturi pentru promovarea cursului tau online

Daca te pricepi la tutoriale si vrei sa incep sa faci cursuri online, mai jos am cateva sfaturi pentru tine, fiind excelente pentru promovarea lor si atragerea clientilor noi.

Dupa zile lungi de muncă si poate nopti nedormite, ai creat in cele din urma cursul online. Felicitări, ai realizat acum ca trebuie sa faci rost de audienta care sa-ti vada continutul.

Provocarea reala constă in a face oamenii sa se inscrie la curs daca e gratuit, sau sa-l cumpere daca este contra-cost. Inainte de a incepe o promotie, sa iti faci timp pentru a defini catre cine se indreapta exact acel curs. Acest lucru iti va oferi o idee despre strategiile de marketing pe care trebuie sa le aplici eficient, pentru a ajunge la publicul tau tinta. Folosirea unor tactici de promovare gresite va avea ca rezultat doar pierderea timpului tau si a banilor investiti.

Iată cateva linii directe pentru promovarea eficienta a cursului tau online:

Campanie de e-mail marketing pentru curs

In ciuda popularitatii in crestere a retelelor sociale, e-mailul este inca unul dintre canalele de marketing care genereaza cea mai mare rentabilitate a investitiei (ROI). Dacă ai deja o lista de email, poate ca ai oferit gratis un curs pentru adresa de mail a vizitatorului, poti sa folosesti acea adresa de email.

Inainte de incepe cursul, un share catre abonatii tai pentru a cere un feedback ca apoi sa stii exact ce sa ai in curs sau cum sa-l structurezi si asa afli daca subiectul rezoneaza cu ei.

Intreaba exact ce vor sa învete despre acest subiect. Cand cursul este pregatit pentru a fi lansat, trimite un e-mail abonatilor tai cu un voucher si un link de download, pentru a incepe direct vanzarea lui sau pentru a starni interestl asupra acestui subiect.

La două saptămani după lansare, trimite inca un e-mail de acelor persoane care nu au deschis mail-ul sau care nu au dat click pe link.

Incepe cateva concursuri și chestionare despre curs

Informatia concursurilor este foarte relevanta utilizatorilor care vor sa o cumpere precum  si a review-urilor. Ele pot fi atat de eficiente pentru construirea unui hype legat de cursul tau, fiind un mod creativ de a creste gradul de constientizare cu privire la tau fara sa mai cheltui prea multi bani pe reclame. Poti sa folosesti unul dintre tool-uri pentru chestionare: Wishpond, Woobox, Shortstack poate si Agorapulse pe langa chestionarele excelente, iti permite sa colectezi contacte pentru de e-mail marketing. Daca participanti da un share le creste sansa de castig a cursului, cursul fiind si mai popular.

O strategie pe blog-ul sau site-ul tau legat de curs

Poti sa promovezi cum vrei cursul online: utilizand formularele de prezentare, ferestrele pop-up (pot fi enervante pentru utilizatori), un anunt pe bara laterala sau un formular de înscriere permanenta pe pagina blogului. Pentru a te asigura ca nu arata ca un spam pentru vizitatorilor, asigurate ca acest curs este promovat numai in locuri care sunt relevante pentru acesta.

De exemplu, in cazul in care cursul se refera la planurile de scadere in greutate, il poti pozitiona langa un post pe blog care discuta despre pericolele obezitatii. Acest lucru iti permite sa ajungi la o audienta mai vizata.

 

Continut demonstrativ intr-un articol pe blog

Destul de des, oamenii vor dori sa aiba o demonstratie completa inainte de a se angaja sa iti urmeze cursul. Una dintre cele mai bune modalitati de a face acest lucru este de a scrie un articol pe blog care ofera unele informatii despre ceea ce ar invata daca se inscriu. Pentru a crea dovezi sociale, impartaseste tesitmonialele din cursurile tale sau review-urile despre curs. Daca articolul de pe blog este destul de convingător, oamenii vor fi motivati sa se inscrie in curs pentru a afla mai multe.

 

Un share pe retelel de social media ajuta

Distribuie informatii si stiri despre cursul tau online pe platformele sociale media care sunt relevante pentru publicul tinta. De exemplu, in timp ce o promovare pe Instagram ar funcționa pentru un curs destinat adolescentilor, ar fi inadecvat pentru un curs care vizează profesionistii. Puteți sa va mariti acoperirea utilizand anunturile cu plata. Un loc bun pentru a incepe este anunturile Facebook care va permit sa vizati anumite grupuri de persoane pe baza demografiei si a locatiei lor.

Lasă un comentariu