Ce este efectul de recul la câini

Efectul de recul la câini este o afecțiune care apare atunci când câinele este supus unei diete de slăbit și recâștigă rapid o parte sau întreaga greutate pierdută. Acest eșec se datorează, în majoritatea cazurilor, inconsecvenței stăpânilor și obiceiurilor proaste legate de modul de hrănire a animalului de companie.

Când câinii cântăresc mai mult decât este recomandat pentru o sănătate optimă, stăpânii lor aleg să recurgă la dietă și la mișcare pentru ca animalul lor de companie să piardă în greutate. Cu toate acestea, după atingerea obiectivului, unii stăpâni neglijează procesul de menținere a greutății și câinii se îngrașă din nou.

Pericolele efectului de recul la câini

Efectul de recul apare atunci când câinii se îngrașă din nou, ceea ce le afectează speranța de viață. Recidiva apare atunci când jocurile sau exercițiile fizice sunt abandonate, reluându-se oferirea de delicii ca recompense. De asemenea, crește rația alimentară care fusese redusă pe timpul dietei. Obezitatea este atinsă atunci când animalul de companie depășește 20% din dimensiunea sa ideală.

Conform studiilor realizate de Asociația Producătorilor de Alimente pentru Animale de companie, obezitatea canină apare când animalul depășește 51%  din dimensiunea sa ideală. Alte studii afirmă că procentul este 22% și 50%.

Factorii care determină greutatea ideală sunt rasa câinelui, vârsta, mărimea și sexul acestuia. Femelele sunt, în general, mai predispuse la obezitate odată ce sunt sterilizate. În mod similar, dacă câinele depășește greutatea ideală, trebuie consultat medicul veterinar. Acesta vă va oferi instrucțiunile necesare astfel încât câinele să slăbească.

Mulți oameni nu sunt conștienți de pericolele efectului de recul la câini, deoarece consideră obezitatea un fenomen normal la animalele de companie. Cu toate acestea, aceasta este o boală care crește mortalitatea și reduce speranța de viață a câinilor. În mod similar, provoacă tulburări cardiovasculare, diabet și probleme respiratorii.

Cum să împiedicați câinele să se îngrașe din nou

Trebuie să-i respectați constant dieta și să conștientizați că greutatea câinelui este o preocupare pe termen lung. Este important să nu reveniți la obiceiurile alimentare pe care le avea animalul de companie înainte de a începe dieta. Amintiți-vă că prietenii necuvântători care urmează o dietă ar trebui evaluați de un medic veterinar, pentru a le recomanda alimentele cu un conținut scăzut de grăsimi.

Schimbarea hranei câinelui cu una mai ieftină poate determina creșterea în greutate. Trecerea de la o hrană la alta trebuie să fie treptată pentru a nu apărea efectul de recul.

De asemenea, ar trebui să evitați să vă hrăniți câinele cu mâncare rămasă de la voi, deoarece este bogată în grăsimi. Resturile de mâncare îl vor ajuta să se îngrașe din nou.

Rețineți că dacă supraponderalitatea este o mare problemă pentru oameni, pentru animalele de companie este o complicație și mai mare, deoarece acestea nu au capacitatea de a alege între alimentele care le fac rău și care nu.

Nu ezitați să vă scoateți câinii la plimbare. Pentru a scăpa de kilogramele în plus, este important să facă mișcare. Astfel vor arde caloriile suplimentare și își vor îmbunătăți starea fizică și emoțională.

Sfaturi pentru reducerea greutății

În plus față de exercițiile fizice și controlul dietei, iată o listă de sfaturi, astfel încât câinele să piardă în greutate fără a-i fi afectată sănătatea:

  • Verificați periodic greutatea lor: un medic veterinar vă poate ajuta în această sarcină. În timpul examinării, expertul se va uita la dimensiunea abdomenului, taliei, coastelor și coloanei vertebrale a câinelui.
  • Aveți răbdare: ca și la oameni, pierderea în greutate este un proces lung și constant. Deci, nu neglijați dieta câinelui.
  • Acordați atenție anomaliilor: dacă considerați că îi oferiți câinelui o dietă sănătoasă, dar încă se îngrașă, ar trebui să consultați un medic veterinar pentru a exclude probleme endocrine, cum ar fi hiperadrenocorticismul (sindromul Cushing).

După cum puteți vedea, sănătatea și bunăstarea animalelor de companie ar trebui să fie o prioritate. Consecvența și controalele veterinare periodice vă vor ajuta să determinați dacă câinele vostru poate suferi un efect de recul sau o boală care duce la obezitate, la care trebuie să fiți foarte atenți pentru a se bucura de o viață lungă și demnă.

Care poate fi cea mai bună dietă pentru câinii voștri?

O dietă perfectă pentru ei poate fi hrana naturală super-premium pentru câini de la Lenda, fabricată din ingrediente 100% naturale, fără conservanți, coloranți artificiali, hormoni. Este hrana care le va asigura câinilor necesarul de nutrienți.

De îndată ce veți intra în magazinul online Lenda.ro, veți descoperi o gamă variată de mâncare pentru câini, inclusiv mâncare scăzută în calorii. Alegeți Lenda, iar câinii vă vor mulțumi în stilul lor caracteristic.

Lasă un comentariu