Dureri musculare: remedii naturale pentru ameliorarea oboselii si durerii

Durerile musculare sunt o tulburare temporara sau de lunga durata care poate aparea din mai multe motive. De exemplu, durerile musculare pot fi legate de o ruptura sau ranire, efort excesiv, postura slaba, accidente sau caderi. Este important sa stim ca exista numeroase remedii naturale utile pentru ameliorarea durerilor musculare si ca alegerea si aplicarea lor pot varia in functie de cauzele durerii si de conditiile specifice de sanatate. Consultati medicul pentru a intelege mai bine ce remedii naturale sau ce produs sa alegeti.

Va sugeram, in continuare, cateva dintre cele mai cunoscute remedii naturale pentru ameliorarea oboselii si durerii in caz de durere musculara, dar, de asemenea, amintiti-va ca odihna este foarte importanta, mai ales daca sunteti sportiv sau daca munca este mai dura.

Arnica montana

Arnica montana este un remediu natural care este utilizat in medicina pe baza de plante pentru a prepara unguente care sa fie aplicat in caz de durere musculara. Tincturile pe baza de alcool sunt, de asemenea, preparate cu arnica montana, care poate fi utilizata pentru tratamentul vanatailor si a durerilor musculare si articulare.

Gheara diavolului

Gheara diavolului, de asemenea, in combinatie cu arnica montana, este utilizata pentru prepararea unguentelor din plante, pentru a crea o adevarata sinergie intre cele doua remedii care pot fi utile pentru tratamentul durerilor musculare, precum si a durerilor articulatiilor si vanatailor. Datorita proprietatilor sale linistitoare, gheara diavolului este capabila sa promoveze bunastarea muschilor si articulatiilor.

Aloe vera

Gelul de aloe vera are proprietati antiinflamatorii si calmante. Acest gel este foarte racoritor atunci cand este aplicat pe piele. Poate fi util in cazul durerilor musculare legate de inflamatie pentru a face comprese. Gelul de aloe vera poate fi gasit gata in medicina pe baza de plante sau poate fi extras din frunzele de aloe. 

Compresele calde

Impachetarile fierbinti sunt utile atunci cand durerea se datoreaza contracturilor musculare. Caldura este utilizata pentru a elibera tensiunea si pentru a oferi usurare. Baile fierbinti, dusurile regenerante, baile pot fi utile. Un remediu traditional este sarea fierbinte, care este usor si ieftin de facut acasa. 

Compresele reci

Daca durerile se datoreaza unei tulpini musculare si daca va temeti de o ruptura musculara, ar trebui sa aplicati comprese reci. Atat impachetarile reci, cat si cele calde nu trebuie aplicate direct pe piele, ci cu un strat de separare. In acest caz, impachetarile reci pot ajuta la reducerea umflaturilor sau sangerarilor locale, in timp ce impachetarile fierbinti ar putea fi contraproductive si pot creste durerea. 

Cretusca

Spirea ulmaria sau cretusca este o planta medicinala care este recomandata in caz de dureri musculare si dureri articulare pentru ameliorarea acestora. In medicina pe baza de plante este utilizat atat pentru prepararea ceaiurilor din plante, cat si pentru aplicatii externe, cu aplicarea de comprese in zona afectata. Acest remediu natural este utilizat si pentru prepararea unei tincturi utile pentru ameliorarea durerilor musculare.

Argila verde

Cu argila puteti pregati comprese utile pentru a fi aplicate pe zonele corpului in care se simte durerea. Acest remediu este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Argila pentru impachetari este disponibila la esteto.ro precum si mutle alte unguente si geluri descrise mai sus. 

Uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale pot fi foarte utile pentru masarea muschilor dupa sport, dar trebuie diluate intr-un ulei vegetal de baza in dozele potrivite de catre un medic specialist in plante medicinale pentru a obtine un produs eficient si un remediu natural adecvat conditiilor personale. Cele mai potrivite uleiuri esentiale sunt uleiul esential de lavanda, uleiul esential de eucalipt si uleiul esential de rozmarin.

Lasă un comentariu