Profesionistii in organizarea de momente funerare

Cu toate ca in cultura vestica decesul este foarte putin discutat si foarte putin abordat la nivel de discurs public, trebuie spus ca in firescul vietii fiecare persoana la un moment dat isi va incheia drumul pe aceasta lume. Din aceasta perspectiva la un moment dat trebuie ca fiecare familie sa se pregateasca pentru un moment funerar in care sa isi ia ramas bun de la un membru al familiei. Momentele funerare pot fi organizate sub forma unei inmormantari sau sub forma unei incinerari.

Inmormantare sau incinerare?

In traditia crestina ortodoxa inmormantarea este alegerea preferata atunci cand vine vorba despre organizarea unui moment funerar. Aceasta preferinta vine din urmarea scrierilor biblice care afirma faptul ca omul fiind creat din pamant trebuie sa se intoarca tot in pamant. In consecinta in majoritatea traditiilor crestine inmormantarea este preferata atunci cand vine vorba despre conducerea pe ultimul drum a unei persoane defuncte. De cealalta parte incinerarea presupune arderea trupului persoanei decedate intr-un crematoriu de persoane.

Daca in cazul inmormantarii vorbim despre respectarea scrierilor biblice, atunci cand vine vorba despre incinerare credinta crestina considera ca aceasta alegere incalca scrierile biblice considerand focul ca fiind flacarile iadului. Insa chiar si in aceste conditii in ultimul timp tot mai multa lume apeleaza la incinerare atunci cand vine vorba despre un moment funerar.

Servicii profesioniste pentru momente funerare

Indiferent daca vorbim despre inmormantare sau despre incinerare atunci cand ne referim la ultimul eveniment al unei persoane in aceasta viata, pentru organizarea unui astfel de eveniment este recomandat sa apelezi la servicii profesioniste. Si in cazul inmormantarii, dar si in cazul incinerarii vorbim despre necesitatea unui sicriu.

Pentru inmormantare este nevoie de un sicriu din lemn sau din diferite materiale, pe cand in cazul incinerarii vorbim despre un sicriu special realizat pentru aceasta procedura. Daca pentru inmormantare locul de veci este considerat un mormant in cimitir, un mormant pe care de foarte multe ori sunt depuse coroane funerare, in cazul incinerarii vorbim despre o urna in care este depusa cenusa rezultata in urma arderii trupului defunctului.

In momentul in care ai nevoie de o firma de pompe funebre sector 3 pentru organizarea unei inmormantari sau a unei incinerari firma Bojescu reprezinta cea mai potrivita alegere. De peste 20 de ani aceasta firma ofera servicii pentru familiile greu incercate de pierderea unei persoane dragi in urma decesului oferind servicii complete in conditii de plata avantajoase.

Lasă un comentariu