Cum ar trebui sa te comporti cu anvelope de iarna pentru ca acestea sa ramana in stare buna mai mult timp

In momentul in care utilizezi anvelope de iarna va trebui sa tii cont de mai multe aspecte foarte importante atunci cand vrei ca acestea sa poata fi utilizate mai mult timp. Toate sfaturile de mai jos sunt oferite de profesionisti astfel incat sa te ajute sa iti mentii anvelopele in stare buna.

Adaptarea stilului de condus la anvelope de iarna

Atunci and stilul de condus nu este adaptat la conditiile de iarna se pot produce accidente chiar si cand ai anvelope de iarna. Acest lucru te va pune in pericol si va utiliza in exces anvelopele. Este recomandat sa eviti cat mai mult posibil gropile din asfalt si sa nu treci cu viteza peste ele. De asemenea, este important sa eviti impactul cu suprafetele dure asa cum sunt bordurile sau denivelarile. Substantele chimice pot sa afecteze calitatea anvelopelor de unde rezulta ca este important sa eviti contactul cu toate aceste substante. In plus se recomanda eliminarea sau limitarea manevrelor bruste cum sunt accelerarea si franarea sau virajele scurte care au loc la viteze mari.

Este reocmandat sa se verifice in mod periodic uzura benzii de rulare. In momentul in care adancimea canalelor care se afla in profilul anvelopei este mica, si gradul de uzura va fi mai mare. Un risc al utilizarii anvelopelor uzate este numic acvaplanare.

Este recomandat sa nu fie folosite anvelopele care au adancimea profilului mai mica de 4 mm.

Ce durata de utilizare au anvelopele de iarna?

Modul in care anvelopele de iarna se uzeaza depinde de cat de mult este condusa masina, de locurile prin care o conduci si de locurile prin care o conduci. Anumiti soferi pot sa faca doar 1000 de km pe an ceea ce inseamna ca uzura anvelopelor nu se va vedea nici macar dupa cativa ani, in timp ce alti conducatori auto fac drumuri mai lungi, pe suprafete accidentate, motiv pentru care anvelopele se uzeaza foarte repede. Este recomandat insa ca anvelopele sa fie verificate la specialist atunci cand le ai deja de 5 ani.

Anvelopele de iarna se verifica anual si este bine sa urmezi toate reocmandarile oferite de producator cu privire la durata lor de viata. Nu trebuie sa circuli cu anvelope care au mai mult de 10 ani la momentul fabricatiei, chiar daca par in stare foarte buna ele nu mai pot oferi aceleasi performante. In momentul in care trebuie sa schimbi anvelopele pentru ca treci la cele de vara este recomandat sa le depozitezi pe cele de iarna cat mai corect posibil, astfel incat sa isi mentina forma si proprietatile pentru sezonul urmator cand va trebui sa le folosesti din nou.

Lasă un comentariu