Cum alegi cele mai bune pompe submersibile

Persoanele care locuiesc la casa si sunt foarte active, cele care dispun de spatiul necesar in gradina pentru a sapa o fantana vor avea nevoie de pompele submersibile de la Magterm. Acestea sunt dispozitive ideale pentru folosirea apei dintr-o sursa adanca, ce urmeaza sa fie adusa la suprafata, in locul in care va fi necesara.

Alegerea pompei submersibile potrivite necesita multa atentie, iar comparativ cu hidroforul, aceasta are capacitatea de a se autoamorsa, astfel incat nu va mai fi necesara interventia unui specialist. Pompa submersibila este silentioasa si nu necesita intretinere speciala.

Criterii de alegere a pompei submersibile

Pompa submersibila se alege in functie de:

  • Sursa de apa – inainte de a alege o pompa submersibila buna, persoanele interesate trebuie sa analizeze sursa de apa. Acestea trebuie sa stie detalii despre adancime, despre nivelul de puritate al apei si despre distanta parcursa pana la utilitati. In cazul in care apa este curata si nu va fi nevoie de filtru, va fi necesara achizitionarea unei pompe submersibile pentru apa curata. Daca apa este murdara, atunci va fi necesara o pompa submersibila care sa filtreze impuritatile. Daca sursa de apa este foarte adanca, va fi necesara o pompa submersibila cu ejector, iar pentru adancimi mai mari de 20 de metri, va fi necesara pompa submersibila cu turbina.
  • Debitul de defulare – aceasta caracteristica este importanta in alegerea pompei submersibile. Debitul de apa reprezinta cantitatea adusa la suprafata, care se exprima in metri cubi pe ora.
  • Componente – pompa submersibila este formata din mai multe elemente. Presostatul controleaza nivelul de presiune si permite utilizatorilor sa vada daca exista probleme legate de acest aspect. Flotorul asigura fiabilitatea pompei de apa si, in momentul in care se detecteaza lipsa apei, pompa se opreste automat.
  • Sistemul de alimentare – pompele submersibile pot avea doua tipuri de alimentare: cu carburant sau cu electricitate. Pompele care folosesc carburat nu sunt recomandate pentru locuintele simple; ci, mai degraba, cele cu alimentare electrica, ce folosesc acumulator sau cabluri de alimentare.

Avantajele pompei submersibile

apa plata imbuteliata

Fie ca oamenii cauta o pompa submersibila de fantana sau pentru a aduce apa de la o sursa de adancime, dispozitivul trebuie sa fie folositor si usor de utilizat. Pompa submersibila pentru puturi, spre exemplu, da un randament extraordinar, cu pana la 30% mai bun decat hidroforul, deoarece presiunea este mai mare si consumul de energie este mai mic. In plus, pompele submersibile au avantajul ca nu necesita intretinere.

Cele mai bune pompe submersibile se gasesc pe internet. Acestea pot fi comandate in mediul online, ajung la domiciliul clientului in cel mai scurt timp posibil, iar modelele sunt noi si foarte eficiente, fara defecte de constructie si erori de functionare. Pompa submersibila este cea mai buna investitie pentru obtinerea apei de buna calitate de la adancime.

Lasă un comentariu