Cum alegem o firma de tractari auto

In ultimii ani numarul de masini a crescut foarte mult in tara noastra, aspect ce poate fi observat pe orice strada, dar mai ales in marile orase. Indiferent ca vorbim de masini noi sau second hand, aceasta crestere continua a atras si nevoia de servicii de tractari auto care a crescut tot mai mult.

Sunt multe oferte de servicii de remorcari auto, unele dintre acestea fiind autorizate, in timp ce altele sunt oferite de persoane private, deci fara autorizatie si fara nici un fel de garantie ca autoturismul va ajunge fara alte daune la destinatie.

tractari auto brasov

Tractari auto Brasov

In situatia in care trebuie sa apelezi la o firma de tractari auto Brasov este recomandat sa fii atent la alegerea firmei care ofera astfel de servicii, tocmai pentru a avea siguranta ca masina va ajunge la destinatie asa cum trebuie.

In plus o firma de tractari auto Brasov ofera disponibilitatea de a oferi servicii de remorcari auto si asistenta rutiera non-stop, indiferent de ora din zi sau din noapte.

Nu incerca sa iti remorchezi masina cu autorul unui prieten, tractarea unui autovehicul pe drumurile nationale este reglementata prin lege si este foarte posibil sa o incalci astfel.

Remorcarea unei masini trebuie sa respecte prevederile din art. 157 cu normele legale privind remorcarea unui autovehicul, contraventiile pot ajunge de la 9 la 20 de puncte-amenda si cu valori cuprinse intre 1125 RON si 2500 RON.

Extras din art. 157

– conducatorii autovehiculelor tragator si, respectiv, remorcat trebuie sa posede permise de conducere valabile pentru categoriile din care face parte fiecare dintre autovehicule;

– autovehiculul trăgator sa nu remorcheze un autovehicul mai greu decat masa lui proprie, cu exceptia cazului cand remorcarea se efectueaza de catre un autovehicul destinat special depanarii;

– remorcarea trebuie sa se realizeze prin intermediul unei bare metalice in lungime de cel mult 4 m. Autoturismul ale carui mecanism de directie si sistem de franare nu sunt defecte poate fi remorcat cu o legatura flexibila omologata, in lungime de 3-5 m. Bara sau legatura flexibila trebuie fixata la elementele de remorcare cu care sunt prevazute autovehiculele;

– conducatorul autovehiculului remorcat este obligat sa semnalizeze corespunzator semnalelor efectuate de conducatorul autovehiculului tragator. Atunci cand sistemul de iluminare si semnalizare nu functioneaza, este interzisa remorcarea acestuia pe timpul noptii si in conditii de vizibilitate redusa, iar ziua poate fi remorcat daca pe partea din spate are aplicate inscriptia “Fara semnalizare”, precum si indicatorul “Alte pericole”.

– daca remorcarea se realizeaza prin suspendarea cu o macara sau sprijinirea pe o platforma de remorcare a partii din fata a autovehiculului remorcat, atunci in acesta nu trebuie sa se afle nicio persoana.

– se interzice remorcarea unui autovehicul cu doua roti, cu sau fara atas, a autovehiculului al carui sistem de directie nu functioneaza sau care nu este inmatriculat ori inregistrat sau cand drumul este acoperit cu polei, gheata ori zapada. Se interzice si remorcarea a doua sau mai multe autovehicule, a carutelor, a vehiculelor care in mod normal sunt trase sau impinse cu mana ori a utilajelor agricole.

– prin exceptie de la prevederile de mai sus, se permite remorcarea unui autovehicul al carui sistem de directie nu functioneaza numai in cazul cand remorcarea se realizeaza prin suspendarea rotilor directoare ale autovehiculului remorcat cu o macara sau sprijinirea rotilor directoare ale autovehiculului remorcat pe o platforma de remorcare.

– conducatorul poate impinge sau tracta, cu propriul autovehicul, in situatii deosebite, pe distante scurte, un alt automobil pentru a-i pune motorul in functiune sau pentru a efectua scurte manevre, fară a pune in pericol siguranta deplasarii celorlalti participanti la trafic.

Iata de ce este recomandat sa apelati intodeauna la o firma de tractari auto, ei sunt cea mai buna alegere din toate punctele de vedere.

Lasă un comentariu