Ziarele si revistele tiparite pierd teren in fata internetului

După cum preziceau (și își doreau) toți bloggerii și, în general, oamenii de online, print-ul scade în popularitate. Potrivit BBC News, într-un top realizat în rândul americanilor, internetul s-a clasat pe locul 3 în topul surselor de informare a cetățenilor de rând, în urma posturilor locale și naționale de televiziune.

Rezultatele cercetării realizate de Pew Research Center arată că, într-o zi normală, 61% dintre cei intervievați urmăresc știrile pe internet, în timp ce 78% aleg buletinele informative ale posturilor TV locale, iar 71% pe cele ale posturilor TV naționale, ca NBC, CNN sau Fox News.

De asemenea, 90% dintre cei intervievați se informează din două sau mai multe zone ale mass-media, iar 57% dintre ei consultă între două și cinci siteuri de știri în fiecare zi.

În același timp, numărul cititorilor ziarelor tipărite, fie ele locale sau naționale, a scăzut cu 50%. Atât în SUA cât și în Europa, numeroase publicații au fost nevoite să își închidă edițiile tipărite și să-și regândească strategia online. Astfel, multe dintre marile ziare se gândesc să introducă o taxă pentru accesul la edițiile online.

E cât se poate de clar că ăsta e doar începutul, internetul urmând să domine totul în câțiva ani. Întrebarea e, însă, dacă celelalte platforme vor putea coexista sub această dominație sau vor fi înghițite de căpcăunul mare și rău.

Lasă un comentariu