Ușile de interior, câteva criterii de alegere

Întrebările potrivite pentru a alege modelele de uși de interior cele mai frumoase sunt esențiale în orice proiect de amenajare a unui spațiu de locuit.

Elemente care ne ghidează în achiziția ușilor de interior perfecte

Găsirea ușilor de interior potrivite reprezintă o mare provocare pentru oricine, de aceea este bine ca înainte de a porni prin magazinele de mobilă din oraș sau de a naviga pe net pe site-urile de profil în căutarea ușilor ideale, să îți faci un set de întrebări la care să răspunzi cu sinceritate și cât mai complet cu putință.

Stabilește inițial ce model de ușă se armonizează cu stilul locuinței tale, analizează cu atenție configurația locului unde aceasta urmează a fi montată și limitările specifice pe care locul respectiv le impune.

Degeaba îți dorești niște uși duble, de 3 metri înălțime și 1,2 metri fiecare, dacă stai într-o garsonieră unde tavanul este destul de jos, iar lățimea ușii nu poate depăși 80 de cm, decât dacă ai sparge pereții.

Acolo unde nu există mult loc pentru o ușă batantă, de exemplu, poate este mai bine ca să iei în calcul achiziționarea unei uși de interior glisantă, care să intre în perete, dacă structura zidului permite montajul ei.

Multi proprietari de locuințe își doresc montarea unor uși de interior glisante, dar pentru acest lucru este nevoie de un zid destul de lung, cel puțin un pic mai lung decât ușa respectivă.

Cu atât mai mult trebuie să măsurați cu atenție zidul încăperii, dacă vreți un model de ușă glisantă care să fie formată din doua panouri distincte: unul care să intre în partea de perete din dreapta, iar celălalt în partea stângă a peretelui.

Evident, această posibilitate o au aceia ce dispun de case sau vile, unde se pretează realizarea unei deschideri în mijlocul peretelui, nu într-o margine a acestuia, cum se întâmplă în apartamentele de bloc obișnuite.

O ușă de interior tip acordeon poate să fie mai potrivită în unele cazuri, mai ales dacă urmează ca să separe bucătăria de balcon.

La alegerea ușilor de interior contează de cele mai multe ori și ce grad de izolare termică și fonică îl oferă.

Indiferent dacă dorim să cumpărăm un model de ușă de interior clasică sau modernă, de la Kulttur spre exemplu, unde au niște produse cu adevărat speciale, este foarte important ca să apreciem corect care va fi frecvența utilizării.

    1. Gradul de utilizare al ușii de interior, criteriu de bază în alegerea modelului potrivit

Nu-i totuna dacă este vorba de o ușă de la o cameră de oaspeți, pe care o vom deschide destul de rar sau de ușa de la bucătărie ori de la baie, care va fi exploatată la maxim de către cei ai casei.

Dacă în locuința respectivă stă și o persoană cu dizabilități alegeți un model de ușă de interior ușor de deschis și închis, nu una care să ridice dificultăți în folosire.

    1. Ușile de sticlă, spectaculoase dar mai dificil de întreținut

Ușile de sticlă sunt foarte la modă în ultima perioadă, declasându-le încet pe acelea din lemn, dar necesită o întreținere suplimentară. Mai ales dacă sunt așezate în locurile de trecere foarte frecventă, ele vor trebuie șterse des cu lavete de bumbac și soluții speciale pentru articolele din sticlă, mai ales dacă sunt transparente.

Pentru a nu greși grav ar fi cel mai bine să vă sfătuiți cu un consultant al magazinului de unde veți achiziționa ușile pentru casă dorite, pentru că așa nu o să aveți o experiență de shoping reușită și o să vă bucurați de ele pe deplin.

Lasă un comentariu