Tu ți-ai monta o ușă de sticlă la intrarea principală în casă?

De obicei, găsim o grămadă de modele de uși din sticlă în showroom-urile cu articole și mobilier pentru baie, ceea ce arată că acest material sticla este din ce în ce mai apreciat și de români.

Pas cu pas, se pare că ușile din sticlă câștigă din ce în ce mai mult teren în diferitele zone ale casei. Ele devin aproape un must have în clădirile moderne care integrează atât spații externe cât și interne cu o eleganță deosebită, demnă de cele mai siropoase telenovele sud-americane.

Ce părere au românii despre ușile de sticlă pentru exterior

Întrucât nu garantează atât de multă confidențialitate precum ar oferi o ușă din lemn sau o ușă de aluminiu, de regulă mulți români preferă ca ușile din sticlă să fie utilizate doar zonele de socializare ale casei, precum ar fi camerele de zi, bucătăriile, terasele și balcoanele, deoarece așa obțin zone mai luminoase, mai pline de vitalitate.

Totuși, dacă ne referim la tipurile de uși de sticlă pentru exterior, trebuie să recunoaștem că în afară de acelea montate spre a da către terase, piscine sau grădini, nu prea sunt mulți curajoși care să aleagă fără ezitare o ușă de sticlă pentru intrarea principală în locuință. Poate doar dacă vorbim de o ușă dublă, cu o parte metalică din fier forjat la exterior și o ușă de sticlă spre interiorul casei. Chiar și așa, în principiu se alege una colorată, mată sau cel mult una cu un grad de opacitate care nu scade decât rareori sub 50%.

Folosirea sticlei la fabricarea unei uși permite o mai blândă trecere de la o cameră la alta, creează un spațiu unitar în locuință, iar când ne referim la existența spațiilor exterioare cu grădini, prin montarea unei astfel de uși exterioare, senzația că și plantele fac parte din interiorul casei sau că noi locuim ca odinioară, direct în natură, se amplifică.

În mentalul colectiv rămâne însă ideea că o ușă de sticlă transparentă 100% la intrarea principală este bună doar pentru magazine, restaurante, hoteluri, cel mult pentru pensiuni, nu pentru o casă rezidențială unde se locuiește statornic sau pentru una de vacanță.

Frica de ușile de sticlă transparente pentru exterior are rădăcini ancestrale

La fel ca pe vremea când locuiam în peșteri, iar intrarea în grota respectivă trebuia să fie protejată pentru ca animalele sălbatice să nu pătrundă în interiorul ei, chiar și acum, instinctiv, încercăm să ne protejăm căminele de infractorii care ne-ar putea viola proprietatea.

În realitate, o ușă de sticlă pentru exterior modernă are de multe ori proprietăți asemănătoare cu o ușă metalică sau chiar o ușă de lemn masiv, așa încât contează mai mult sistemele de siguranță cu care aceasta este dotată decât corpul ușii în sine.

Plus că, un spărgător de case profesionist e în stare să deschidă orice ușă, indiferent de materialul din care este realizată. Dar frica proprietarilor rămâne și de aceea, cea mai bună variantă, dacă se dorește totuși  a se monta o astfel de ușă la o casă (mai puțin la un apartament sau o garsonieră, deși nu este imposibil), rămâne încă varianta ușilor duble: una de sticlă și una tip grilaj de fier forjat.

În concluzie, chiar dacă nu este foarte frecventă, utilizarea ușilor de intrare din sticlă, cu excepția acelora montate la clădiri comerciale sau de birouri, poți fi unul dintre pionierii care sparg gheața (nu sticla, deoarece ușile de sticlă actuale nu se sparg precum geamurile de altădată!). Poți aduce multă personalitate casei prin utilizarea ușilor de sticlă cu texturi speciale sau chiar mate.

Pentru mai mult curaj, intră pe site-ul xglas.eu ca să citești mai multe lucruri despre aceste uși de exterior și, cine știe, poate chiar să îți comanzi una, spre uimirea vecinilor și musafirilor care îți vor trece pragul!

Lasă un comentariu