Tot ce trebuie sa stii despre ochelarii de ski

Alegerea perechii potrivite de ochelari de ski poate fi un lucru mai complicat decat ati putea crede. Iata principalele elemente de care trebuie sa tineti cont atunci cand va hotarati sa cumparati astfel de ochelari.

Spuma

Spuma din spatele ramelor ochelarilor de ski are rolul de a asigura etanseitatea acestora pe fata dvs., lucru deosebit de important pentru a va proteja impotriva frigului si a tine umezeala departe de piele. Cele mai multe spume au trei straturi – unul extrem de moale, pentru confort (cel care atinge fata), un strat durabil si solid (cel din partea dinspre rama ochelarilor) pentru protectie si unul maleabil (la mijloc) pentru a face ochelarii mai maleabili. Unele straturi de spuma au chiar si o tehnologie suplimentara pentru a impiedica aburirea ochelarilor.

Ramele

Unii ochelari de ski au rama mai umflata in jurul lentilelor, iar in cazul altora rama este invizibila din partea din fata. Modul in care este realizata rama permite o viziune periferica mai larga chiar si in cazul ochelarilor de dimensiuni mai mici pentru fete mai mici.

Compatibilitatea cu castile

Toti ochelarii de ski sunt compatibili cu castile de ski, dar este indicat sa ii probati odata cu casca pe care o aveti pentru ca unele forme de rame se potrivesc mai bine decat altele. De asemenea, cautati ochelari cu o curea care are pe interior cauciuc pentru  a va ajuta sa va prindeti mai bine casca. Multi producatori de ochelari fac acum si castile si alte elemente de echipament de ski, proiectate sa functioneze bine impreuna cu ochelarii lor. Totusi, si ochelarii produsi de o firma diferita de cea care a realizat casca se pot potrivi la fel de bine.

Sistemul de schimbare a lentilelor

Atunci cand ochelarii vin cu doua lentile diferite pentru diferite conditii, trebuie sa fie usor de schimbat. Indiferent daca sistemul include sine sau butoane pe cadru, magneti, sau stifturi, este indicat sa probati inainte de a cumpara pentru a vedea daca sunteti multumit de cat de usor pot fi schimbate lentilele si cat de robuste sunt. Unele dintre cele mai tehnice sisteme sunt usor de folosit in timp ce le purtati, ceea ce economiseste timp.

Culoarea lentilelor

Pe langa diferite rame colorate, cele mai multe modele de ochelari sunt disponibile in diferite culori ale lentilelor pentru a se potrivi diferitelor conditii meteorologice. Galben functioneaza bine in zilele innorate, permitand trecerea a mai multa lumina prin lentile atunci cand lumina de afara este slaba. Culorile mai inchise, cum ar fi maro, sunt bune pentru zilele insorite. Evaluarea VLT (Transmisia luminii vizibile) a lentilelor va indica cat de multa lumina trece prin lentile. Cu cat numarul este mai mic, cu atat este mai potrivit pentru zilele insorite. Tratamentele extra ale lentilelor, cum ar fi polarizarea sau oglindirea, micsoreaza reflectia luminii din zapada stralucitoare.

Lasă un comentariu