Tabla de aluminiu, un material cu avantaje si utilizări multiple

Tabla de aluminiu, un material cu avantaje si utilizări multiple

 

Tabla de aluminiu este un material 100% reciclabil și se obține prin laminarea la cald sau la rece a aluminiului. Prin aplicarea de proceduri specifice în timpul procesului de laminare, se obțin mai multe modele de tabla:

  • Tabla aluminiu subtire cu grosimi cuprinse între 0.3 mm si 8 mm, cu proprietăți 

mecanice și maleabilitate excelente, proprietăți de sudare și anti-corodare foarte bune și având o greutatea specifică de doar o treime față de greutatea otelului, tabla de aluminiu are o multitudine de utilizări în industria auto si industria aeronautica, industria chimica, industria alimentara, industria publicitara, industria navala si bineînțeles în domeniul construcțiilor.

  • Tabla aluminiu groasa cu grosimi cuprinse între 8 mm si 100 mm, cu aceleași proprietăți 

enumerate mai sus, tabla de aluminiu groasă este folosita la construcția de ansamble și subansamble în industria constructoare de mașini, construcția de scule și unelte, producerea de matrițe speciale în industria de injectare a maselor plastice, fiind un material de baza perfect pentru construcția plăcilor de presiune. De asemenea tabla de aluminiu groasa o regăsim și la construcția de recipiente de presiune și bazine speciale.

deosebit (cele mai populare modele fiind quintet și diamond) este folosită în construcția de semifabricate pentru industria de automobile si camioane, în producerea de cutii, în amenajarea spațiilor și construcțiilor civile, în industria publicitara, etc..

  • Tabla stucco cu grosimi uzuale de 0.6, 0.8 și 1 mm, cu întrebuințări în special în 

domeniul decorațiunilor interioare pentru spatiile comerciale, birouri și restaurante.  Un alt domeniu important de utilizare este la producerea lăzilor și combinelor frigorifice sau carosarea interioara a furgonetelor frigorifice.

Tabla aluminiu o putem procura din câteva magazine de specialitate, în general din marile orașe ale țării, dar dacă dorim o varietate și o gamă mare de dimensiuni și grosimi trebuie să ne adresăm magazinelor online. Unul dintre magazinele care mi-a atras atenția printr-o gama completă de dimensiuni și grosimi si cu pret foarte bun la tabla de aluminiu este depo materiale constructii. De aici am putut face cele mai bune achiziții pentru tot ce am avut de construit și modernizat în casă.

 

       

 

Lasă un comentariu