SSD intr-un laptop de gaming?

Raspunsul este cu sigurata DA! Si nu numai intr-un laptop de gaming, SSD-ul trebuie sa fie prezent peste tot: sisteme desktop, laptop-uri normale, telefoane, servere. Vitezele de scriere/citire ale acestor dispozitive sunt mult, mult mai mari decat a hard disk-urilor conventionale.

De ce sa nu profitati de viteze excelente cand acestea au devenit atat de accesibile si de capacitati tot mai mari? Un SSD este capabil sa readuca la viata un laptop sau un desktop vechi de cativa ani care nu mai face fata atat de bine activitatilor curente.

SSD-urile sunt recomandate pentru instalarea sistemelor de operare si aplicatiilor de baza pe ele ca acestea sa functioneaza foarte rapid si precis. Combinatia perfecta este un SSD cu o capacitate de 128 sau 256Gb alaturi de un Hard Disk pentru a stoca fisierele mai mari. De asemenea, daca nu dispuneti de un buget in acest sens exista pe piata si SSD-uri mai mici de 32, respectiv 64 de Gb la preturi modice.

SSD-ul (solid state drive) este o unitate de stocare care dateaza de foarte mult timp, ideea aparand prima data prin anii 50. Fiind o inovatie, era folosita pana nu de foarte mult timp doar de companii mari si servere deoarece ofereau o viteza si o stabilitate mai buna.

Acum acestea sunt accesibile tuturor si puteti gasi SSD-uri de 120Gb chiar si sub 80 de lei daca cautati bine. Ofertele variaza zilnic si puteti gasi oferte neasteptat de bune daca vizitati periodic un site de specialitate in vanzarea componentelor.

Nu are rost sa intru in detalii foarte tehnice despre aceste unitati de stocare si sa va plictisesc cu toate tipurile acestora, vitezele maxime si alte cifre inutile. Oricum zilnic apare cate o invotatie in orice domeniu iar aceste date se schimba.

Momentan, cei mai cunoscuti producatori de SSD-uri sunt Kingston, Adata, Samsung care lucreaza zi de zi pentru a oferi viteze si peformante din ce in ce mai bune la preturi cat se poate de mici.

Ca si concluzie va spun ca si la inceput; raspundul este DA si nu numai pentru laptop-urile de gaming. Va recomand cu caldura sa instalati un SSD in toate dispozitivele pe care le detineti daca bugetul/constructia lor va permite. Este pacat sa nu va bucurati de viteze de 10 ori mai bune, uneori si mai mult fata de Hard-Disk-urile conventionale.

Este important de metionat faptul ca exista si SSD-uri externe in cazul in care sistemul/laptop-ul dumneavoastra nu va permite instalarea unui asttfel de dispozitiv de stocare.

Articol preluat de pe https://topreviewuri.com

Lasă un comentariu