Și prietenii noștri cei mai buni au nevoie de răsfăț

Îngrijirea animalelor de companie înseamnă mult mai mult decât a avea un animal de companie curat. Deși animalele noastre de companie se bucură cu siguranță de confortul suplimentar pe care îl primesc atunci când arată și miros cel mai bine, periajul regulat, spălatul și tăierea unghiilor pot avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra sănătății și bunăstării lor.

Piele și blană

Câinii și pisicile necesită periaj regulat pentru a îndepărta resturile și firele de păr libere, pentru a stimula fluxul de sânge către piele și pentru a distribui uleiurile în mod uniform pe toată blana. Periajul obișnuit păstrează blana animalului tău liber de încurcături și blana mototolita, care ar putea trage, rupe sau restricționa fluxul de aer pe piele. Periajul reduce și mingile de păr la pisici.

Periajul și spălatul banei vă oferă șansa dvs sau îngrijitorul dvs. să observați orice probleme legate de piele legate de alergii, boli sau leziuni sau paraziți, cum ar fi puricii sau căpușele.

Ochii și urechile

Verificați săptămânal urechile animalului de companie ca parte a rutinei obișnuite de îngrijire, aruncându-le în sus și aruncând o privire înăuntru. Urechi roșii, inflamate; un miros urât; sau ceara în exces sau alte resturi indică o infecție care va trebui tratată de medicul veterinar. Ochii animalului de companie ar trebui să pară strălucitori, clari și umezi. Spuneți-ne dacă observați roșeață sau iritație sau un aspect tulbure la ochi.

Dinți și unghii

Păstrarea unghiilor animalului tăiate este o parte importantă a îngrijirii animalelor de companie. Unghiile crescute nu numai că sunt incomode, dar pot deveni și încarnate și infectate. Unghiile mai lungi pot contribui la artrita genunchilor și șoldurilor la câinii mai în vârstă.

Este posibil să nu pară cea mai plăcută sarcină, dar spălarea dinților animalului de companie este una dintre cele mai bune modalități de a-l proteja de boli dentare, care afectează până la 85% dintre animalele de companie până la vârsta de 3 ani. Periajul zilnic este cel mai bun. Dacă acest lucru nu este posibil, spălați-l cel puțin de două ori pe săptămână. În timp ce îl analizați, asigurați-vă că inspectați în interiorul gurii pentru probleme precum gingiile roșii sau sângerânde, respirația urâtă sau bulgări și umflături.

Îngrijirea animalelor de companie la salon canin Chic Dog

Suntem mândri să oferim servicii profesionale de îngrijire atât pentru câini, cât și pentru pisici la salonul nostru canin, care includ:

  1. Baie
  2. Tunsori
  3. Unghiile tăiate
  4. Dematting
  5. Curățarea urechilor

Programul de îngrijire a animalului dvs. de companie va depinde de rasa, lungimea hainei și stilul său de viață. Vă putem ajuta să creați un program care să funcționeze pentru dvs. și animalul dvs. de companie.

 

 

Lasă un comentariu