S-a descoperit o noua civilizatie, veche de 1000 de ani

Istoria continua sa ne surprinda. Potrivit Mediafax, in Mexic au fost descoperite morminte si ramasite omenesti ce, se pare, apartin unei civilizatii necunoscute pana acum, care a trait acum 1.000 de ani.

Conform datelor oferite de Institutul de antropologie si istorie din Ciudad de Mexico, mormintele au fost descoperite in grotele din Sierra Tarahumara, la granita cu Statele Unite ale Americii. Arheologii mexicani au declarat ca au fost descoperite “peste zece situri cu caracter rezidential si funerar, dintre care unele sunt vechi de mai bine de o mie de ani”. Ramasitele omenesti erau inhumate cu diverse ofrande si vase ceramice.

Se pare ca grotele folosite de aceasta civilizatie au fost locuite si de o alta generatie de indigeni, parte din tribul Cocoyom, ce a trait in zona in secolele XVI – XVII. Acestia au fugit in munti, fiind alungati de catre evanghelizarea fortata practicata de catre preotii sositi odata cu conchistadorii spanioli.

Oare cate alte civilizatii pierdute mai exista pe Pamant si cat o sa mai dureze pana le vom descoperi pe toate? Pana una alta, eu astept ca Atlantida sa iasa la suprafata. Hai, ca se poate!

Lasă un comentariu