Apple si radiatiile emise de iPhone

Apple e una dintre puținele companii de IT care par să acorde o atenție sporită aspectului ecologic al produselor lor. Mereu și-au lăudat tehnologiile „verzi” folosite la iPod, iPhone și, mai nou, iPad. Se pare, însă, că toată această preocupare are o limită, iar limita asta e atunci când se pune problema ca utilizatorii iPhone-ului să afle nivelul de radiații la care sunt supuși.

De pe the appboyblog aflăm că magazinul de aplicații pentru iPod și iPhone – App Store – a refuzat publicarea unui program ce măsoară nivelul exact de radiații emise de iPhone în orice moment. Tawkon (adică Talk On) te anunță dacă ești expus la un nivel prea mare de radiații și oferă soluții pentru diminuarea acestuia – de la activarea modului hands-free, depărtând astfel telefonul de față, până la deplasarea într-un alt loc.

Până acum, aplicațiile refuzate de App Store fie au fost inutile, fie încălcau anumite reglementări legate de conținutul licențios, fie erau pur și simplu ilegale. takwon nu se încadrează în niciuna dintre aceste categorii și s-ar părea că o explicație logică nu prea există, în afară de evidentul fapt că celor de la Apple nu le convine ca utilizatorii lor să afle despre pericolul în care se află.

De-a lungul timpului, Apple și App Store-ul său și-au corectat astfel greșeli, ca urmare a presiunii utilizatorilor. Să sperăm că și de data asta își vor da seama că, după cum exemplifica Hillel Fuld pe appboyblog, orice mașină are nevoie de turometru și vitezometru pentru ca șoferii să poată conduce în siguranță.

Lasă un comentariu