Primul film de blockchain de la Hollywood: un sfarsit al pirateriei?

Cu cativa ani in spatele Wall Street, Hollywood se indreapta spre tehnologia din spatele criptocurrency bitcoin pentru a distribui filme intr-o evolutie apreciata ca fiind inceputul sfarsitului pentru piraterie.

Mesajul filmului ar fi „No Postage Necessary„, o comedie romantica indie despre un hacker care nu se bucura de noroc si care este distribuit prin intermediul aplicatiei Vevue de peer-to-peer, care ruleaza pe Qtum, cel mai avansat blockchain din lume.

Primul film de blockchain – No Postage Necessary

IMDB Info: http://www.imdb.com/title/tt5988216/

Filmul isi va lansa in cinematografele din America si debutul in intreaga lume in luna iunie si va fi de asemenea disponibil pentru a cumpara online folosind criptocurrency.

„Suntem incantati sa oferim iubitorilor de filme din intreaga lume un mod nou nou de a experimenta divertismentul lor prin transformarea blocului intr-un canal de distributie de filme de lung metraj”, a afirmat Culver intr-o declaratie.

„Desi acest lucru este primul pentru industrie, speram ca va semnala o schimbare in modul in care continutul este partajat si consumat”.

Un blockchain este in esenta un „registru” partajat, criptat, care nu poate fi manipulat, oferind promisiunea unor tranzactii sigure care permit oricui sa obtina o contabilitate exacta a banilor, a bunurilor sau a altor active.

Tehnologia inregistreaza in mod public sirurile unice alfanumerice care identifica cumparatorii si vanzatorii, permitand astfel sisteme de plati mai transparente si mai sigure de tip peer-to-peer.

Blockchain a debutat in 2009 ca un registru al marcii criptocurrency si este deja utilizat in siguranta alimentara, in finante si in transportul maritim.

Avantajele sale, potrivit lui Culver, includ dovada imuabila a drepturilor de proprietate intelectuala, plati redevente transparente si, din moment ce toate datele blocheaza rezistenta la duplicare, un viitor in care filmele „nu mai sunt piratate”.

Despre filmul No Postage Necessary

Este vorba despre Sam, un stralucit hacker de calculatare care cauta o viata mai buna, pare sa faca intotdeauna alegeri gresite.

Acum, interzis sa foloseasca Internetul si blocat la jobul de vanzator de inghetata pe care-l are alaturi de cel mai bun prieten Stanley ( tot hacker si el). Sam se prezinta ca un muncitor postal, furând posta oamenilor. Pâna când o scrisoare  schimba totul pentru el. Scrisa de frumoasa Josie catre sotul ei mort, un marin ucis in Afganistan, cugetul inimii razbunatoare trezeste ceva in Sam. Disperat sa devina vrednic de o astfel de dragoste, incepe sa o urmeze pe Josie si sa fure mai multe scrisori, pâna când isi gaseste curajul sa se prezinte.

Pe masura ce Sam si Josie se apropie mai mult, ea se gandeste la posibilitatea unei noi vieti, asa cum ii amintea valorile lasate in urma in copilarie. Dar soarta isi arata mâna când trecutul lui Sam il prinde sub forma unui agent agresiv al FBI si foarte multi bitcoini lipsa.

Când Josie descopera adevarul, trebuie sa decida daca tradarea o va forta inapoi catre vechea viata sau ii va da puterea sa isi urmeze visele odata uitate, in timp ce Sam trebuie sa aleaga daca este din nou victimizat de greselile trecutului sau sau in cele din urma sa se ridice si sa devina omul pe care el intotdeauna intentioneaza sa fie.

 

Lasă un comentariu