Orice gospodărie ar trebui protejată video contra hoților

Tot mai mulți proprietari își instalează acum camere de supraveghere, deoarece s-au convins că ele sunt o componentă esențială în asigurarea unei protecții sporite a proprietăților private pe care le dețin.

Faptul că aceste sisteme de securitate ajută extrem de mult la descurajarea, cât și la identificarea acelor infractori care atentează la bunurile aflate într-o gospodărie, mai ales în cursul zilei când nimeni nu se află acasă, este indubitabil

Întrebarea pentru un proprietar precaut este în aceste condiții nu dacă un sistem de supraveghere video merită cumpărat, ci pe care dintre ele trebuie ca să îl aleagă, dată fiind varietatea foarte largă de asemenea produse care există acum în magazinele de specialitate.

Comercianții ne propun atât de multe tipuri de camere de supraveghere încât a ajuns o mare dificultate decizia de achiziție a uneia pe deplin satisfăcătoare din toate punctele de vedere.

Criterii esențiale în alegerea unei camere de supraveghere rezidențiale

Anumite elemente trebuie avute în vedere la cumpărarea unei camere video destinate protejării unei proprietăți particulare.

Iată care sunt cele mai importante dintre acestea:

 • fidelitatea oferită în detectarea mișcărilor;

 • ce rezoluție are;

 • ce tip de lentile;

 • mărimea câmpului vizual;

 • dacă poate înregistra imagini calitative și pe timpul nopții;

 • gradul de mobilitate pe care îl posedă;

 • dacă are sunet sau nu;

 • dacă este cu sau fără fir (dacă necesită cabluri de instalare);

 • garanția oferită de comerciant;

 • prețul;

 • ce spun clienții care deja au cumpărat respectivul tip de cameră de supraveghere despre fiabilitatea sa.

Camerele de supraveghere se împart în doua mari categorii:

 • pentru spațiile interioare;

 • pentru spațiile exterioare.

O lungă perioadă de timp se foloseau paznici pentru a proteja proprietățile rezidențiale de către aceia ce dispuneau de posibilități materiale deosebite, acum însă, apariția acestor sisteme de supraveghere video moderne a făcut ca protejarea eficientă a gospodăriei să fie accesibilă nu doar nababilor, ci și acelora care, deși nu au obiecte de valoare foarte mare, nu își doresc ca să ele să le fie furate pentru că fie le-au agonisit cu greu, fie au pentru ei o valoare sentimentală deosebită, deși prețul de valorificare nu e deloc mare.

Un device de supraveghere video este superior unei paze umane

În timp ce un paznic trebuie plătit lunar cu o sumă ce poate depăși cu mult prețul de achiziție al unui sistem de pază video bun, acest mijloc modern de prevenire a furturilor furnizează informații 24 din 24 de ore, nu își ia concediu sau zile libere, nu se îmbolnăvește, nu bea în post și nici nu trage un pui de somn pe timpul nopții, când activitatea hoților este la cote maxime.

Un sistem de supraveghere reprezintă înainte de toate un mijloc de descurajare pentru infractorii mai puțini curajoși.

O proprietate unde se menționează la vedere că este protejată video are mai multe șanse de a nu fi vizitată așa des de hoți, care preferă să diminueze la minim riscurile de a ajunge în pușcărie pentru câteva bunuri care s-ar putea să nu poată fi valorificate ulterior decât pe o sumă modică.

Lasă un comentariu