Înghetata neagra, vafe rulou cu inghetata, tu ce alegi?

Nimic nu este mai bun pe caniculă decât o înghețată bună, iar comercianții care vând acest răsfăț gustativ estival știu prea bine asta.

De aceea este nevoie ca să aibă niște aparate de înghețată profesionale, pentru că amatorii de plăceri dulci răcoritoare sunt diverși, la fel și cerințele lor.

Unii vor o înghețată clasică, alții vor cornete care conțin mai multe arome de înghețată, alții vor specialități de înghețată originale, foarte noi pe piață.

O mașină de înghețată profesională are capacitatea de a realiza delicii reci cu fructe de pădure, fistic, vanilie, cacao, rom, mentă.

O tendință destul de neobișnuită în materie de înghețată vine din Vest: occidentalii au început să își dorească, de anul trecut mai ales, nu înghețată cu frișcă, nici cu alune, ci… înghețată neagră!!!

Culoarea întunecată se obține din cărbune vegetal din coji de nuci de cocos prăjite. În rest, preparatul dulce și răcoritor poate să aibă cam același gust știut de la o înghețată tradițională. Eventual, pentru aceia care vor ceva mai exotic, se poate înlocui laptele de vacă ori capră cu lapte de cocos.

Mașinile de preparat înghețată, precum sunt acelea oferite unităților HoReCca de către ContiGrup, permit cofetarilor ca să imagineze și alte rețete șoc pentru inovarea acestui preparat răcoros, iubit în egală măsură de copii, părinți și bunici.

Un alt trend european este acela de a renunța la cornetele de napolitană pe care le știm de când eram foarte mici, în favoarea vafelor tip bule, care sunt aromate diferit.

Aceste vafe crocante, aromate, conțin o mulțime de bule. Foile crănțănitoare se pot rula și umple cu înghețată de diverse tipuri. Ideea le-a venit asiaticilor, care sunt maeștri în a împacheta, a rula preparatele culinare în fel și chip, extrem de atenți la aspectul final.

Avantajul unui rulou tip vafă cu înghețată este acela că el poate ca să fie mai ușor de ținut în mână, iar riscul ca la o mișcare bruscă înghețata să cadă pe jos spre disperarea pofticiosului care tocmai o savura, este eliminat.

Copiii vor iubi rulourile de vafe umplute cu înghețată, iată de ce comercianții din unitățile HoReca ce vând deserturi reci pentru zile calde au nevoie de echipamente de preparare cât mai moderne, care să le permită, prin funcționalitățile pe care le înglobează, să își dea frâu liber fanteziei. Iar un aparat de vafe este unul dintre ele.

După cum se observa, de la prima înghețată romană, creată pentru Nero, ce era un amestec de zăpadă, fructe, miere și nectar, până la înghețata neagră la cornet sau la rulourile vafe cu puzderie de bule aromate, ce ți se topesc în gură alături de umplutura de înghețată preferată, a fost cale lungă.

Iar lucrurile nu se opresc aici, pentru că ingenioșii cofetari le pregătesc pofticioșilor mici și mari noi și noi surprize în anii ce vin.

Lasă un comentariu