In ce situatii sedintele la psiholog pot readuce in cuplu armonia pierduta?

Chiar daca fiecare relatie incepe, firesc, sub cele mai bune auspicii, dragostea pluteste in aer si nimic nu pare sa ii stea in cale, timpul demonstreaza ca mai devreme sau mai tarziu lucrurile pot capata o turnura pe care niciun cuplu nu si-ar dori-o.

In unele situatii, turnura negativa din viata de cuplu este atat de grava si pe deplin inteleasa de ambii parteneri ca fiind fara speranta de redresare si fara posibilitatea pentru un nou inceput impreuna, incat cei doi depun armele si isi vad de drumurile lor separate, fara a mai face vreo incercare de a mai salva ceva din ce a fost. Sunt insa si multe cazuri cand, in pofida neintelegerilor si a conflictelor tot mai dese din cuplu, fie amandoi, fie doar unul dintre parteneri inca mai spera si sunt depuse eforturi pentru a indrepta lucrurile. Iar una dintre solutiile care le vin in minte celor care cred in salvarea relatiei este sa ceara ajutorul specializat al unui psiholog pentru a incepe terapie de cuplu.

Evident, nimeni nu poate garanta ca intalnirea cu psihologul va fi una providentiala, dar sunt sanse mari ca cei doi sa se regaseasca, sa se redescopere si sa isi ofere unul celuilalt sansa salvarii relatiei care altadata le aducea bucurie si liniste sufleteasca.

Pentru ca terapia de cuplu sa dea roade este esential ca ambii parteneri sa isi doreasca sincer salvarea relatiei aflate in impas, iar daca solutiile gasite de ei pana la un moment dat i-au descumpanit, sa se adreseze psihologului. Pentru asta este nevoie ca ambii sa isi puna cu adevarat sperante in aceasta varianta.Daca doar unul dintre ei isi doreste acest lucru, terapia de cuplu nu poate fi aplicata. Mai exista o sansa atunci cand partenerul mai reticent in obtinerea de rezultate prin intermediul terapiei de cuplu accepta totusi sa participe la o sedinta cu psihologul.

Este foarte posibil ca, gratie profesionalismului, metodelor si tactului dovedite de psiholog, partenerul pana atunci neincrezator intr-o astfel de solutie sa isi schimbe optica si sa se implice trup si suflet alaturi de perechea sa mai optimista in eforturile de salvare a relatiei.

Urmand corect indrumarile, sugestiile si sfaturile psihologului, dovedind sinceritate si capacitate de a intelege propriile greseli in relatie, admitand ca au fost facuti pasi gresiti la un moment dat, indiferent de motivele care i-au adus in acest punct critic, cei doi isi pot oferi sansa unui nou inceput.

Lasă un comentariu