Grupul Carmistin alaturi de specialisti danezi si germani au construit cea mai mare ferma de crestere si ingrasare bovine

Studiile realizate la nivel international au demonstrat ca vitele crescute in ferme care le ofera posibilitatea sa combine pasunatul in aer liber cu alimentatia oferita in spatii semiinchise sau inchise sunt mult mai sanatoase. De asemenea, aceasta metoda de crestere a animalelor aduce numeroase beneficii si oamenilor care consuma carnea sau laptele.

In general, carnea, ouale si produsele lactate de la animalele crescute in ferme in mediu liber sunt mai bune pentru sanatatea consumatorilor. Pe langa faptul ca sunt mai scazute in calorii si grasimi, produsele provenite de la animalele crescute in mediu liber au un nivel mai ridicat de vitamine si un echilibru mai sanatos de grasimi omega-3 si omega-6 decat carnea si produsele lactate conventionale.

O alta metoda recomandata este cea a stabulatiei libere, adica vitele sa fie crescute la ferma libere, nelegate, in adaposturi semideschise. Avantajele intretinerii libere se evidentiaza prin utilizarea celor mai noi tehnologii de furajare, adapare, cazare, mulgere si evacuare a dejectiilor. Reducerea efortului fizic facut de ingrijitori, un lapte de calitate superioara, cresterea longevitatii si a rezistentei vacilor la boli, prin miscare libera, sunt doar cateva dintre beneficiile insemnate ale stabulatiei libere.

 

Carmistin, genetica pura si o alimentatie naturala

Mizand pe aceste studii, Grupul Carmistin, alaturi de cei mai buni profesionisti din domeniu, colaboratori danezi si germani, a construit cea mai mare ferma de crestere si ingrasare bovine, unde animalele sunt crescute in stabulatie libera, in cadrul unora dintre cele mai frumoase peisaje din judetul Prahova, ferma fiind situata in localitatea Baba Ana.

Multumita brandului Tracian Beef, detinem mai multe ferme de crestere si ingrasare bovine care au fost echipate astfel incat animalele sa se bucure de un mediu liber, in care sunt hranite natural. Optiunea de a le asigura vitelor un mediu liber, in judetul Prahova, acolo unde pot combina hrana cu miscarea, a venit in urma unei analize atente a comportamentului si beneficiilor acestui stil de crestere pentru bovine.

Compania Tracian Beef a fost infiintata in anul 2013, din dorinta de a crea o ferma unde animalele sa creasca in cele mai bune conditii. Astazi, compania detine doua ferme de bovine, extinse pe o suprafata de 12.875 mp, cu o capacitate de productie de 5.000 capete/an.

Cu fiecare noua etapa, Grupul Carmistin perfectioneaza metodele si tehnologiile de crestere si ingrasare a tineretului taurin din rasele mixte. Asigura genetica pura si o alimentatie naturala, aspecte care ajuta grupul sa aiba obiective indraznete si in viitor.

Bovinele sunt cumparate de pe piata romaneasca si ingrasate pana la aproximativ 600 kg. Perioada medie de ingrasare este de aproximativ 6 luni. Rasele cele mai des intalnite sunt Simmental, Belgian Blue, Charolais, Limousin si Angus.

O mare parte din ceea ce produce Grupul Carmistin ajunge in casele oamenilor din toate colturile lumii.

Lasă un comentariu