Facebook ofera utilizatorilor control asupra datelor personale

Facebook ofera utilizatorilor sai mai mult control asupra confidentialitatii datelor prin facilitarea gestionarii datelor si reconfigurarea meniului Setari. Este declaratia companiei din 28 martie, ca urmare a scandalului legat de incalcarea politicii, fapt care a oferit accesul la datele personale a milioane de utilizatori, in scopul folosirii lor de catre o companie de consultanta politica.

Totodata, Facebook a mai precizat ca va propune actualizari ale termenilor serviciului si ale politicii de date privind site-ul social media pentru a preciza mai bine ce informatii colecteaza si cum le utilizeaza. Acest lucru ar urma sa se realizeze in decursul urmatoarelor saptamani de dupa incident.

Scandalul facebook in 2018

Recent, Facebook Inc. s-a confruntat cu o criza globala, dupa ce un sistem de avertizare a detectat recoltarea necorespunzatoare a datelor obtinute de la milioane de utilizatori de catre Cambridge Analytica, compania de consultanta britanica, cu scopul de a tinti alegatorii americani și britanici de la alegerile ce se apropie.

Se pare ca actiunile Facebook au scazut cu aproape 18% din 16 martie, momentul in care au recunoscut pentru prima oara ca datele despre utilizatori au fost canalizate necorespunzator la Cambridge Analytica, fapt ce a dus la consumul a aproape 100 de miliarde de dolari (100 milioane de euro) din valoarea de piata a companiei.

Am auzit tare și clar ca setarile de confidentialitate si alte instrumente importante sunt prea greu de gasit si ca trebuie sa facem mai mult pentru a tine oamenii informati„, au declarat Erin Egan, ofiterul sef de confidentialitate Facebook si Ashlie Beringer, adjunctul general.

Pe langa reproiectarea meniului de setari pe dispozitivele mobile, Facebook a declarat ca urmeaza sa creeze un nou meniu rapid de confidentialitate, in care utilizatorii ar putea sa-si securizeze mai bine conturile și aă controleze informatiile personale. De asemenea, permite utilizatorilor sa revada si sa stearga datele pe care le-au distribuit, inclusiv postarile si interogarile de cautare.

Utilizatorii ar putea sa descarce datele partajate cu Facebook, inclusiv fotografiile incarcate, contactele adaugate in contul lor si mesajele trimise in timp, conform Reuters.

Lasă un comentariu