Este pokerul un joc de indemanare sau un joc de noroc?

Fiecare joc exista pe un continuum intre „priceperea pura” si „sansa pura„.

Permiterea ca discutia sa fie incadrata ca o alegere binara intre sansa sau calificare va fi intotdeauna o pierdere pentru sustinatorii de poker, pentru ca vor exista intotdeauna elemente substantiale de sansa pe care chiar si cei mai slabi oponenti ai jocului vor putea sa citeze cu usurinta.

Un alt factor care tulbura apele in poker:

Nimeni nu poate fi de acord cu ce este un joc de poker. Este o singura mana? O serie de maini? Un set de turneu cu un punct final prestabilit? in functie de definitia pe care o alegeti, un „joc” de poker va cadea intr-un punct foarte diferit intre competenta si sansa.

Un raport bazandu-se pe o baza de date cu observatii de 456 de mii de jucatori din jocurile online de un an, s-a investigat mai intai cat de consistenta a fost performanta jucatorilor. Acest lucru a evidentiat dovezi substantiale despre rolul de calificare in jocul de succes.

De exemplu, jucatorii care au ocupat locul 10% in cele mai bune performante in primele sase luni ale anului au fost de doua ori mai inclinati decat ceilalti sa faca performanta similara in urmatoarele sase luni.

Ideea este ca performanta este previzibila. Intr-un joc de noroc nu ar exista nici o corelatie in castigurile jucatorilor pe perioade succesive, in timp ce ar exista un joc de indemanare. Asa ca stim sigur ca pokerul nu poate fi un joc de sanse pure.

Poti incearca sa joci jocuri ca la aparate 77777 online sa vezi modul de jos si sansa de castig pe care o ai!

Pokerul este un joc de indemanare.

Cu toate acestea, deoarece pokerul este un joc care nu poate fi jucat singur, inseamna ca esti in esenta competitiva cu alti jucatori. si deoarece toata lumea are sanse egale la egalitate de a obtine o mana, iar asta inseamna ca toti jucatorii se confrunta, in esenta, cu acelasi element aleatoriu de noroc si se lupta exclusiv cu priceperea.

De exemplu, doi jucatori se afla in aceeasi situatie, ambii au asi, pariaza pe 3 strazi si se confrunta acum cu un imens river-shove (celalalt jucator se intampla cu un set rau).

Jucatorul mai slab nu poate sa citeasca bine, sa nu se simta pentru spoturile standard si nu poate renunta la Asi. Jucatorul mai puternic si mai abil este de parere ca este o statie de apel, ar fi putut sa coboare cu usurinta orice pereche din mana.

Ambii pot avea „ghinion” pentru a obtine o mana proasta, dar cel mai bun jucator face mai multi bani pe termen lung, facand miscari mai bune.

Lasă un comentariu