Cum trebuie procedat pentru siguranta copiilor cand manevreaza un hoverboard?

Hoverboard-urile, aceste jucarii inteligente, au reusit gratie tehnologiei avansate prin care sunt realizate, dar si a designului cu adevarat spectaculos, sa-si faca tot mai mult loc in preferintele copiilor, atunci cand vine vorba despre joaca in aer liber, cat si pentru adulti, convinsi nu doar de latura lor  distractiva, ci si de cea practica. Pentru ca un hoverboard poate fi cu usurinta o alternativa excelenta la transportul traditional, cu masina proprie sau cu mijloace de transport in comun, care te va ajuta cu certitudine sa ajungi comod la serviciu sau la o intalnire cu pretenii, strecurandu-te usor prin traficul infernal din marile orase.

Daca ati luat in calcul sa achizitionati pentru copil un asemenea gadget, este bine sa tineti cont de cateva aspecte, pentru a lua la final decizia corecta. In primul rand, copilul trebui sa aiba macar 10 -12 ani, varste la care cu siguranta are greutatea corporala care sa ii permita acestui dispozitiv inteligent sa il detecteze. Este stiut faptul ca hoverboard-urile au un minim si un maxim in ceea ce priveste greutatea suportata, in general pornind de la 25 – 30 kg si pana la 120 – 130 kg, fiecare utilizator trebuind sa se incadreze intre acesti parametri, pentru a nu-i defecta motorul.

Primele experimentari ale hoverboard-ului, de recomandat sa fie facute acasa

hoverboard

Si nu este necesara doar o greutate corporala adecvata, trebuie totodata ca parintii, cunoscandu-si bine copilul, sa fie convinsi ca acesta se poate descurca bine si are abilitatile necesare pentru manevrarea unui astfel de dispozitiv, fara niciun risc. Evident, orice parinte responsabil mai intai va proceda la cateva probe, de preferat acasa sau intr-un spatiu bine protejat, astfel incat copilul, sub supraveghere,  sa exerseze inainte de a porni cu hoverboard-ul pe aleile unui parc sau in alt loc care permite asemenea plimbari.

Trebuie sa i se explice pas cu pas cum trebuie procedat, cum se face in siguranta urcarea pe hoverboard, manevrarea lui corecta, precum si coborarea, potrivit regulilor din manual. De asemenea, odata depasita perioada probelor si copilul si-a insusit pe deplin toate regulile de utilizare a gadgetului, este recomandata purtarea unui echipament de protectie la fiecare iesire in aer liber cu noua sa jucarie minune. Fiind echipat cu casca, genunchiere si cotiere, copilul va fi protejat si orice cazatura, care se poate intampla la un moment dat chiar si unui utilizator mai experimentat, va fi atenuata,   putand astfel sa-si contine distractia fara teama si fara urmari nedorite.

Lasă un comentariu