Cum aleg o statie de calcat?

Cum aleg o statie de calcat?

 

Calcatul rufelor este una dintre cele mai laborioase si grele activitati casnice. Puteti sa reduceti din aceasta dificultate folosit o statie de calcat de buna calitate. Exista cateva diferente majore dintre o statie de calcat si un fier normal cu aburi: in primul rand, statia asigura o cantitate mai mare de aburi la o temperatura ridicata. Pe langa asta, recipientul de apa are dimensiuni mai mari si va asigura o autonomie mai lunga. In plus, o cantitate mai mare de aburi si o temperatura crescuta va ofera posibilitatea sa calcati haine mai groase, respectiv igienizeaza tesuturile intr-un mod mai eficient.

In randurile urmatoare am sa va prezint cateva dintre criteriile pe care le consider cele mai importante atunci cand va uitati dupa o statie de calcat:

  1. Pretul reprezinta cel mai important factor. In functie de necesitatile pe care le aveti si de cat de des calcati, exista sute de modele disponibile pe piata. Pentru cele de uz rezidential trebuie sa platiti intre 200 si 800 de lei iar pentru cele profesionale trebuie sa scoatei din buzunar peste 1000-1500 de lei.
  2. Puterea jetului de abur este un alt criteriu deosebit de important. Un jet puternic de aburi va ajusa sa calcati mai rapid, mai eficient si mai bine. Incercati pe cat posibil sa va orientati catre statii care ofera un jet de aburi de peste 250-350 de grame. Exista si modele de 100-150 de grame dar nu se pot folosi pe toate tipurile de materiale.
  3. Presiunea aburului nu trebuie ignorata. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat aburii patrund mai bine in tesatura iar calcatul devine mai usor. Cautati modele cu o presiune de minim 5 bari pentru uzul rezidential si cu minim 8 bari pentru uzul profesional.
  4. Puterea statiei conteaza foarte mult. Va recomand aici sa cautati produse de cel putin 2400W. Aceasta putere, cu cat este mai mare, cu atat mai mult ajuta la incalzirea mai rapida a talpii, la mentinerea temperaturii aburilor si per total capatati un dispozitiv mai performant.
  5. Functiile suplimentare trebuie sa le luati in seama. Orice produs care are mai multe functii si tehnologii va ajuta sa va efecuati treburile mai usor. Cateva astfel de tehnologii sunt: functia de oprire autoamata cand nu folositi statia, functia de curatare automata, functia de jet puternic atunci cand intalniti cute mai accentuate sau functia de setare a temperaturii care va permite sa calcati orice material in conditii optime.
  6. Nu in ultimul rand, cititi review-urile si comentariile produselor. Va recomand sa va uitati la sectiunea de comentarii a magazinelor online unde utilizatorii isi exprima parerile asupra produsului respectic. Este pacat sa cheltuiti o suma de bani pe un produs prost cand aveti toate informatiile din lume la cateva click-uri distanta.

 In concluzie, exista mai multe criterii pentru alegerea unei statii de calcat perfecte. Dumneavoastra sunteti cel care trebuie sa cantareasca si sa decida in functie de nevoile/asteptarile pe care le aveti.

Lasă un comentariu