Ce compozitie trebuie sa aiba laptele praf?

Fie ca este vorba despre lapte praf ieftin sau scump, este foarte important ca parintii sa tina cont de compozitia acestuia si de recomandarile medicului pediatru pentru a opta pentru cea mai buna formula posibila.

Lapte praf ieftin – compozitie recomandata

Compozitia este cu siguranta unul dintre cele mai importante criterii de alegere a laptelui praf, care trebuie sa fie analizate inainte de a lua decizia de cumparare. Compozitia este una care aduce cat mai mult cu laptele matern si in sensul acesta, producatorii sunt cei care se straduiesc sa scoata de pe piata formule cat mai calitative, care sa fie imbogatite cu mai multi nutrienti si care asigura o crestere tot la fel de sanatoasa ca si cea a copiilor care sunt hraniti cu lapte normal.

Fierul reprezinta o substanta foarte importanta pentru dezvoltarea sanatoasa a unui copil. Necesarul de aceasta substanta impune ca bebelusii care sunt alaptati normal sa primeasca suplimente cu fier. Teoretic toate formulele de lapte praf ar trebui sa fie imbogatite si cu fier, dar realitatea vine sa contrazica acest aspect. De aceea este foarte important ca parintii sa fie foarte atenti ca in momentul in care aleg laptele praf sa opteze pentru o formula in care sa fie precizat clar ca exista si un adaos de fier. Chiar daca au aparut mituri care spun ca fierul poate genera diaree, colici, reflux sau constipatie, el este absolut necesar in alimentatie.

Acizii grasi sunt de asemenea elemente foarte importante, care asigura buna dezvoltare a creierului sau a organismului in general. Sunt si studii care confirma faptul ca cei mici, daca sunt alaptati cu o formula cu acizi grasi, se dezvolta mai bine si au o vedere imbunatatita. Acizii grasi au rolul de a reduce riscul de boli cadiovasculare.

Probioticele sunt elemente importante pentru ca ajuta la mentinerea unei sanatati optime a bebelusului si a sistemului sau digestiv. Probioticele sunt bacterii prietenoase, deja prezente in mare cantitate in sistemul digestiv al copilului. In momentul in care ele sunt introduse in formula de lapte, rolul sau este cel de a crea un echilibru in intestinul bebelusului si de a impiedica dezvoltarea bacteriilor care pot genera infectii. Cele mai comune probiotice sunt lactobacillus si bifidobacterium, despre care studiile arata ca au rolul de a preveni aparitia unor afectiuni cum ar fi diareea infectioasa sau chiar dermatita atopica.

Prebioticele au rolul de a ajuta la dezvoltarea bacteriilor prietenoase si au efecte benefice in flora intestinala. Efectul lor este cel de a mari numarul de bacterii si de a favoriza absorbtia de calcu. De asemenea, prebioticele au rolul de a preveni constipatia si contribuie foarte mult la crearea unui mediu sanatos la nivelul intestinului copilului.

Lasă un comentariu