Casa cu etaj – cum alegi scara interioara cu balustrada

Atunci cand aveti o casa cu etaj, scara interioara este o parte vitala a casei care ajuta proprietarii sa intre in zonele superioare si este un element-cheie in designul si decorul general al casei dvs. Acesta serveste ca o cale de legatura de la un etaj la altul, de obicei intr-un dormitor sau poate un mezanin. Dar, in afara de scopul strict functional al unei scari, acesta ofera de asemenea un element de design puternic pentru intreaga casa si trebuie sa fiti atent atunci cand alegeti tipul de scara pe care vreti sa-l construiti, deoarece este relativ dificil si scump de facut.

Spatiul

Cand adaugati o astfel de structura in casa dvs. trebuie sa luati in considerare spatiul cu care lucrati. Cat spatiu trebuie ca sa construiti scara interioara? Fiti pregatit sa lucrati cu ceea ce aveti sau sa fiti gata sa va extindeti casa pentru a putea construi scara dorita. De exemplu, specialistii recomanda scarile in spirala, in special in casele mari, spatioase, cu camere inalte si largi.

Stilul designului interior al casei dvs.

Ganditi-va la aspectul general al casei dvs. Puteti alege o scara de baza care se va potrivi in orice tip de decor. Dar daca aveti o casa in stil contemporan, optati pentru o scara din metal cu balustrada de sticla securizata. Sau poate vreti o scara mai elaborata, impodobita cu picturi si mulaje? Optiunile sunt infinite.

Bugetul

Acesta este un lucru care trebuie luat in considerare poate chiar mai inainte de orice. Construirea unei scari nu este un lucru ieftin de facut, deci trebuie sa fiti sigur ca sunteti intr-adevar pregatit sa va amenajati casa asa cum doriti. Daca bugetul dv. este relativ limitat, incepeti cu o structura simpla care poate fi modificata si imbunatatita pe parcurs.

Siguranta

Trebuie sa tineti cont si de cine va folosi aceasta scara. Daca locuiti cu persoane in varsta sau copii, asigurati-va ca includeti balustrade, pentru deplina siguranta a acestora. Apoi, evitati orice fel de suprafata alunecoasa, folosind materiale de constructie finisate mat, ori adaugand un covor special pe treptele scarii dv.

Lasă un comentariu