Când știi că trebuie să schimbi patul copilului tău?

Vine o vreme când orice părinte se confruntă cu anumite probleme, având în vedere necesitățile copilului lor. Deja știm că majoritatea părinților sunt tentați să identifice și să îndeplinească toate mofturile pe care le au cei mici. Da, acest lucru nu este unul care să ne stârnească neplăceri, ci mai degrabă ar fi mult mai  potrivit dacă vă gândiți să luați în calcul doar adevăratele necesități pe care le au copiii voștri.

Spre exemplu în prima perioadă a copilăriei veți putea observa că un aspect foarte important este strict legat de înlocuirea anumitor obiecte vestimentare, obiecte de care au nevoie micuții voștri. Mai exact la acest capitol trebuie să aveți în vedere toate obiectele vestimentare, încălțămintea, dar și obiecte de mobilier adoptate vârstei lui. De altfel cea mai importantă trecere este în momentul în care se trece de la carucioare copii la mersul de-a bușelea sau statul în picioare pentru bebeluși fără ajutorul părinților.

Sau momentul în care părinții decid să mute micuțul în ceea ce ei definesc acel pat copii ca fiind esențial pentru somnul micuțului. Un alt lucru important este atunci când îți dai seama că trebuie să schimbi patul copilului tău pentru ca aceasta să aibă parte de un somn bun și odihnitor. De altfel, lucrul pe care îl pot avea părinții în vedere și care este și foarte ușor de depistat este momentul de trezire. Cu siguranță vă este cunoscută sintagma: „mama mă doare spatele rău”, sau „nu am putut să dorm”, ori „patul ăsta e prea mic pentru mine”.

pat copii

Partea bună este aceea că nu aveți nevoie de anumite lucruri care să vă ducă la înțelegerea faptului că trebuie să schimbați patul copilului. În altă ordine de idei lucrurile esențiale de care au nevoie cei mici sunt usor de observat, chiar și pentru acei părinți care nu dispun de foarte mult timp sau care au un job foarte solicitant sau stresant. Indiferent de lucrurile pe care voi le credeți interesante și de actualitate pentru voi nu uitați că pentru un bebeluș, un copil în general, necesitățile acestuia nu corespund cu necesitățile voastre  și trebuie să aveți mare grijă la acestea. Ba mai mult decât atât întotdeauna vor fi aspecte pe care la prima vedere nu veți putea să le identificați și mai ales să le înțelegeți la adevărata lor valoare.

În plus, un copil de cele mai multe ori înseamnă neprevăzut, lucruri pe care să le faci în grabă pentru tine și mai ales decizii adecvate și inspirate care au legătură cu micuțul tău. Și poate că la început toate aceste aspecte o să vi se pară foarte dificile, mai ales dacă aveți o viață foarte activă și brusc nu vă mai puteți ocupa de tot ceea ce erați obișnuiți să faceți. De altfel și rutina voastră zilnică se va schimba în funcție de nevoile celui mic și de modul în care bebelușul vostru se manifestă în anumite momente. Așadar încă din clipa când îl vei ține în brațe pe cel mic pentru prima dată veți știi că prioritățile vor fi altele și nu cele pe care le aveai până la acel moment.

Lasă un comentariu