Afla totul despre utilitatea unei statii de incarcare electrica

Instalarea de stații de încărcare electrică este adesea descrisă ca o problemă, deoarece mașinile electrice nu vor fi atât de populare până când stațiile de încărcare publice nu vor fi disponibile și nu vor fi instalate, până când mașinile electrice nu devin populare. Punctele private de încărcare pentru vehiculele electrice atenuează această problemă. Cu toate acestea, stațiile de încărcare publică sunt mai convenabile pentru proprietari și sunt extrem de importante pentru adoptarea pe scară largă a unui nou tip de transport.

Înainte de a cumpăra o mașină electrică, un potențial proprietar ar trebui să ia în considerare o serie de  caracteristici, cum ar fi  capacitatea bateriei, rezerva de energie electrică, principalele tipuri de stații de încărcare și conectorii încărcătorului. Uneori, un adaptor ajută la rezolvarea problemei, dar este mai bine să cumperi o mașină cu conectori compatibili cu stațiile de încărcare disponibile în România.

Tipuri de stații de încărcare

Standardul de încărcare este la fel de important ca dimensiunea dispozitivului și specificațiile tehnice. Mai mult, este relativ ușor să alegi parametrii, cunoscându-ți în prealabil preferințele și capacitățile financiare. Referitor la standardele încărcătoarelor și a stațiilor de încărcare electrică potrivite pentru ele, totul pare mai complicat. Mașinile electrice de la diverși producători sunt echipate cu propriile opțiuni de conectare. Și nu este necesar ca benzinăriile întâlnite pe drum să fie dotate cu un tip adecvat de dispozitiv. Un șofer poate evita problemele folosind site-uri web și aplicații mobile speciale pentru a afla unde se află cea mai apropiată stație de încărcare electrică.

Clasificarea europeană

În Europa, poți găsi stații de încărcare, care sunt împărțite în 4 tipuri – nu pe nivel, ci după modul:

Mod 1. Este cea mai mică stație care poate fi alimentată de la energia electrică  casnică. Timpul pentru încărcarea unei mașini electrice cu acest tip de stație, este de până la 10-12 ore. Corespunde tipului american nivel 1 și nu este folosită aproape niciodată pentru vehiculele electrice moderne.

Modul 2. Stație de încărcare standard AC, care este utilizată atât acasă, cât și în locuri publice. Este potrivită pentru aproape orice tip de vehicul electric, cu un plug-in tradițional și un sistem de protecție în interiorul cablului. Timpul de încărcare pentru o mașină electrică standard este de până la 8 ore.

Modul 3. Cel mai puternic modul pentru stațiile de încărcare AC. Compatibil cu conectori tip 1 (SAE J1772) pentru circuite monofazate și tip 2 pentru circuite trifazate. Timpul de încărcare poate varia de la câteva minute până la 3-4 ore.

Modul 4. Încărcare de mare viteză folosind nu curent alternativ, ci curent continuu. Durata de recuperare a capacității bateriei unei mașini electrice medii, este de o jumătate de oră, cu o încărcare de până la 80%.

Lasă un comentariu