3 motive pentru a urma cursuri de managementul proiectelor

De-a lungul vietii noastre ajungem sa ne implicam in organizarea a diferite proiecte, cum ar fi intalniri de afaceri, targuri stiintifice, planificare de petreceri, decorarea locuintei si multe altele. Aceste proiecte ajung sa ne dezvolte diferite abilitati organizatorice, de leadership.

Partea nebuna este ca in felul acesta ajungem sa ne aruncam cu capul inainte in chestiuni organizatorice tot mai serioase, fara o avea vreo pregatire oficiala in domeniul managementului proiectelor.

Si totusi, imaginati-va cu cat ati fi mai competenti, mai eficienti si mai prudenti  daca ati alege sa luati cursuri de managementul proiectelor.

Indiferent daca intentionati sa urmati o cariera in managementul de proiecte sau nu, beneficiile obtinerii unei certificari de managementul proiectelor poate avea un impact pozitiv asupra succesului dvs. atat in ​​viata personala, cat si in cea profesionala.

  1. Veti indeplini obiectivele mai repede

Managementul de proiect este in esenta practica transformarii ideilor in realitate. Invatarea modului in care sa planificati, sa bugetati, prioritizati si sa derulati diferite proiecte va va ajuta sa faceti acelasi lucru in viata personala si profesionala.

Un obiectiv fara un plan va poate face sa pierdeti ore intregi, saptamani sau chiar luni si asta din cauza unei munci haotice a dvs. sau a intregii echipe. Cu toate acestea, daca aveti cunostinte de managementul proiectelor veti putea crea anumiti pasi care trebuie urmati de echipa de proiect pentru atingerea obiectivelor, in timp ce previzionati provocari si prioritizati ceea ce conteaza cu adevarat.

  1. Creeaza-ti un avantaj

Managementul proiectelor este o abilitate. Industrii precum ingineria, asistenta medicala, servicii financiare, tehnologia si dreptul necesita persoane care au un nivel ridicat de abilitati organizationale si de conducere, aptitudini pe care managerii de proiect sunt instruiti sa le dezvolte.

Nu ezitati sa urmati un curs de managementul proiectelor. In felul acesta veti avea un avantaj substantial fata de concurenta dvs.

De asemenea, merita sa remarcam ca este foarte probabil ca salariul dvs. sa creasca daca decideti sa obtineti o diploma in acest domeniu. Potrivit studiilor, persoanele care au absolvit cursuri de managementul proiectelor au salarii cu aproximativ 23 % mai mari decat ceilalti angajati.

  1. Imbunatatirea calitatii muncii

Sa stii cum sa duci un proiect pana la finalizare nu doar ca va oferi o experienta mai putin stresanta, ci va imbunatati, de asemenea, calitatea muncii tale si a echipei tale, astfel incat sa ai satisfactie deosebita.

Pe parcursul vietii, o persoana obisnuita va petrece 13 ani si doua luni la serviciu. Daca tot petrecem atat de mult timp, macar sa facem ceva util, pentru ca este in interesul nostru sa fim multumiti de rezultatul muncii noastre.

 

Lasă un comentariu